Perfetta

Najveće uspjehe donose nam perfektni počeci


Perfettamente

Nakon dvije godine traženja idealnog okusa, nakon desetina proba, nakon predanog i napornog rada, na tržište je stigla nova pašteta, Perfetta.
Preko 20 ljudi, preko dvije godine predanog rada rezultiralo je nastankom Perfetta paštete. Predstavnici najboljih svjetskih tvornica začina prodefilovale su kroz moderni pogon mesne industrije Ovako, tražeći zajedno sa nasim timom stručnjaka, perfektan okus koji će osvojiti nepce potrošača.
Međutim, tu našoj priči nije kraj. Ko da predstavlja naš čarobni proizvod, ko da svijetu kaže da je stigla najbolja pašteta? Ko da naš čaroban proizvod predstavi na čaroban nacin?
Pa naravno, čarobnjak, čovjek koji godinama neprikosnoveno vlada regionalnom muzičkom scenom, čarobnjak dobre zabave, pjesničkog izražavanja, sklada nota. Merlin, naš Dino Merlin, čarobnjak koji svemu daje poseban šarm.
Da oduševljenje bude veće, naš novi proizvod je bio i omiljena hrana iz mladosti, naseg čarobnjaka. Sa sjetom u očima prisjećao se je mladosti: „Sjećam se kao da je bilo jučer kada bi od kuće krenuo na Bentbašu (poznato sarajevsko kupalište). Namazana kriška paštete, paradajz, peškir na ramenu, pa lagano biciklom do Bentbaše“. Odjednom kao da ga neko probudi iz sna, zagrize šnitu namazanu Perfettom, na licu mu se razvuče osmijeh i sa zadovoljstvom prokomentarisa: “Naša Perfetta je Perfettamente”.

Nakon prvih riječi, dogovor je sklopljen, zaštitno lice Perfette, postao je perfettni muzičar i čarolija je mogla da krene. Reakcije tržišta premašile su sva očekivanja. Perfetta je ušla u domove naših kupaca i riječi hvale počele su stizati na našu adresu.
Bio je ovo idealan kraj stare i početak nove godine, kako za Dinu Merlina, tako i za Perfettu. Dino je svom gradu poklonio prekrasan koncert, koncert koji ćemo svi rado pamtiti, poklonio je čaroliju svojim sugrađanima po ko zna koji put, zabavljajući ih na sibirskoj hladnoći. Samo energija koju Dino posjeduje, entuzijazam, ljubav prema pjesmi, mogla je da pobijedi minuse u toj hladnoj novogodišnjoj noci.

Na drugoj strani, Perfetta je za kratko vrijeme osvojila nepca naših dragih kupaca, ali i onih koji su bili skeptični. Nakon što su probali proizvod, zaključak je bio jedinstven, „Ovo je najbolja pašteta koju smo probali“.
Uspjeli smo, napravili smo spoj idealnog okusa od najboljih komada pilećeg mesa, najkvalitetnijih začina, protkanu notama našeg čarobnjaka Merlina.

Scroll Up
error: Sadržaj je zaključan!